ATENŢIE! Tot mai mulţi argeșeni sunt muşcaţi de căpuşe

 

Potrivit informaţiilor Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, în cazul a 12 argeşeni există suspiciunea de Boală Lyme.

De la pacienţi au fost prelevate probe şi se aşteaptă rezultatul analizelor de laborator la probele trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală.

Este vorba de un bărbat de 60 ani din Piteşti, o femeie de 57 ani din Piteşti, un copil de 6 ani din Piteşti şi o femeie de 73 ani din Piteşti. De asemenea, în cazul altor patru argeşeni s-a confirmat diagnosticul. Este vorba de un copil de 7 ani din Călineşti, un copil de 11 ani din Bascov, o femeie de 28 ani din Piteşti şi o femeie de 59 ani din Dobrogostea, cazurile fiind tratate la domiciliu.

Boala Lyme (borelioza) se manifestă prin următoarele simptome, care apar, de obicei, în 30 de zile de la momentul muşcăturii: erupţie cutanată roşiatică, de formă circulară, în jurul muşcăturii; simptome asemănătoare celor de gripă, de exemplu: febră, oboseală, dureri de cap. Cele mai multe cazuri de borelioză pot fi tratate, prin administrare de antibiotice, timp de cîteva săptămîni. Netratată, însă boala poate provoca infecţii ale inimii, articulaţiilor şi sistemului nervos, mergînd pînă la deces.

Specialiştii le recomandă tuturor celor care observă că au fost muşcaţi de căpuşe să apeleze la medici şi să nu se bazeze pe metodele tradiţionale de îndepărtare a acestora.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: