Ministrul Transporturilor: În patru ani, autostrada Pitești-Sibiu va fi gata!

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, spune că finalizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti, unul din cele mai aşteptate proiecte proiecte de infrastructură, ar putea dura peste patru ani, proiect pe care l-a descris drept o „ecuaţie cu multe necunoscute”.

”Cele două loturi de la capetele autostrăzii urmează să fie atribuite de către comisia de licitaţie, sunt în faza finală la evaluările ofertelor. În buna tradiţie românească, probabil că vor exista nişte contestaţii. Vom cunoaşte câştigătorul, nu avem garanţia că vom cunoaşte chiar constructorul”, a mai spus oficialul, la Digi 24.

Nu există însă un acord de mediu pentru proiect, care însă ar putea fi obţinut până la sfârşitul anului, scrie news.ro.

”Construcţia acestei autostrăzi ar putea dura cel mai puţin trei ani. Proiectarea şi executarea lucrărilor ar putea să dureze încă un an de zile, astfel încât de la patru ani în sus putem vorbi de un termen de finalizare a acestui obiectiv”, a explicat Şova.

Întreaga investiţie pentru realizarea autostrăzii de 123 de kilometri dintre Sibiu si Piteşti este estimată la 15 miliarde de lei.

Ministrul Şova a mai spus că vor fi inauguraţi în acest an alţi 25-30 km din autostrada Câmpia Turzii- Târgu Mureş, faza de execuţie fiind de peste 75-85%.

 

Guvernul decide acordarea unei minivacanţe pentru bugetari

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: