Cum va arăta noua Dacia Duster

 

Noul Duster a apărut anul acesta pe piață, dar Dacia se gândesște deja la viitor.

Cel puțin asta susține publicatia MotorPasion, care prezintă imagini cu Conceptul Duster prezentat de Dacia în urma cu câțiva ani și care ar putea sta la baza dezvoltarii urmatoarei generatii a SUV-ului românesc.

„Dacia Duster Concept ar putea să servească drept o adevarată inspirație pentru o mașina a mărcii in viitor, mai ales cu iminenta trecere la masinile electrice”, notează sursa citată.

Conceptul a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2009 și a fost primul concept de crossover creat de marca românească.

Cu aspect futurist, chiar și pentru anul 2018, conceptul Duster avea o configurație asimetrică, cu o ușă pe partea șoferului și două pe partea pasagerului, pentru a facilita, astfel, intrarea și ieșirea pasagerilor, fără a-și pierde caracterul de coupe crossover.

La momentul proiectarii a fost acordată o atenție deosebită coeficientului aerodinamic, care a ajuns la 0.30 Cd, ceea ce a ajutat la economisirea combustibilului si a avut o buna stabilitate, spre deosebire de modelul final.

A avut la baza platforma Logan si a avut o putere de 105 cai putere, un cuplu de 240 Nm, cu o transmisie manuala cu 6 trepte.

Interiorul a fost, de asemenea, destul de futurist, cu un sistem modular care permitea miscarea usoara a scaunelor pentru a mari spatiul de incarcare. Intregul interior este proiectat pentru sofer si, impreuna cu calitatea materialelor, ii confera un aer bine meritat de vehicul premium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *