Fapt diversTop știri

Cod galben de furtună.Peste 4000 de pompieri în alertă

32 de judeţe intră începând de astăzi sub avertizare cod galben de furtună. Sunt aşteptate ploi şi instabilitate atmosferică accentuată.
Potrivit ANM, de sâmbătă ora 16.00 până luni ora 21.00 sunt aşteptate ploi şi instabilitate atmosferică accentuată.

În zonele deluroase şi montane, precum şi în Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 50…70 l/mp.
Avertizarea este valabilă în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa,Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.
Peste 4.000 de pompieri cu peste 2.500 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteo. Oamenii sunt sfătuiţi ca pe timpul intensificării vântului şi căderilor de grindină să se adăpostească în locuinţe şi să deconecteze aparatura casnică.
De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.
Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, populaţia din zonele vizate de avertizări este sfătuită să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Lasă un răspuns

trafic.ro