EvenimentUltimele știri

Simona Bucura Oprescu, gest impresionant

Denisa Dumitru este câștigătoarea concursului ”Un costum autentic pentru fotografia cu cele mai multe like-uri”, lansat de Ziua Națională a Costumului Tradițional Românesc, pe care argeșenii au sărbătorit-o în acest an la Mioveni. Participanții la parada de la Mioveni, dar și cei care au admirat de pe margine minunatele costume de Argeș și Muscel au avut posibilitatea să posteze fotografii pe pagina dedicată evenimentului. Fotografia care a înregistrat cele mai multe like-uri aparține Denisei Dumitru, cursantă a Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești la Canto Muzică Populară, prof. Elena Sima.

Premiul, un costum tradițional de Muscel din colecția personală a deputatei Simona Bucura Oprescu, a fost oferit personal chiar de către aceasta în cadrul audiției de sfârșit de an, în sala de spectacole a Școlii Populare de Arte.

Simona Bucura Oprescu, originară din Mihaeşti – Argeş, deține 14 costume autentice, moştenite de la bunicile şi străbunicile ei. “Eu aşa i-am pomenit pe bunicii mei: îmbrăcați în straiele populare. Şi acasă, şi la muncă, şi la biserică, şi la sărbatori. Acestea erau hainele lor. Bunicile mele au cusut şi au țesut, aşa cum făceau toate femeile pe vremuri. Mama mea le-a păstrat, iar eu şi sora mea le-am îmbrăcat cu plăcere la diverse evenimente. Chiar dacă de multe ori colegii ne ironizau spunându-ne ca parcă suntem de la Tezaur folcloric. Mă bucur ca noi românii am început să ne redescoperim valorile şi că, iată, avem acum o zi dedicată costumului popular. Alături de ceilalți parlamentari de Argeş, am semnat cu mare drag ințiativa legislativă cu privire la instituirea acestei zile, pentru că Argeşul are cu adevărat o comoară când este vorba despre costumul popular românesc. Ia de Muscel este departe cea mai bogată şi cea mai frumoasă dintre iile româneşti, oamenii de prin aceste locuri chiar le-au păstrat. Nu multe județe din țară se pot mândri cu straiele pe care încă le mai gasim în Argeş. Am hotărât sa ofer unul dintre costumele mele, deşi mă despart greu de astfel de lucruri cu mare însemnătate pentru mine, pentru că vreau că vreau să fac o bucurie cuiva care iubeşte şi prețuieşte costumul popular românesc. Și iată că într-adevăr costumul meu ajunge la o româncă adevărată, frumoasă și talentată, care păstrează tradiția și o duce mai departe.“, a declarat deputatul de Argeș Simona Bucura Oprescu.

 

Delegație de parlamentari francezi- în vizită la Mioveni

Lasă un răspuns

trafic.ro