Fapt diversTop știri

Sfaturi utile pentru șoferii care conduc pe timp de iarnă

Având în vedere previziunile meteo dar şi faptul că în mai multe judeţe din ţară şi-au făcut prezenţa primii fulgi de zăpadă, poliţiştii rutieri oferă câteva sfaturi şoferilor care se deplasează în condiţii de ploaie, carosabil umed, acoperit cu zăpadă sau polei.

Poliţiştii reamintesc şoferilor câteva reguli de bază menite să prevină apariţia unor incidente în trafic. Bineînţeles, din cauza ninsorii, dar şi a temperaturilor scăzute, maşinile trebuie echipate cu pneuri de iarnă.

Câteva sfaturi utile pentru conducătorii auto:

– să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

– să reducă viteza de deplasare şi mai ales în apropierea trecerilor pentru pietoni, iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de maxim 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora;

– să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire;

– să folosească sistemul de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;

– să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

– să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

 

Accident grav în Argeș! Persoane încarcerate

Lasă un răspuns

trafic.ro