Patru români traversează Atlanticul în scopuri caritabile. Printre ei se află şi un argeşean

Vasile Oşean, Andrei Roşu, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe au plecat, la jumătatea lunii decembrie, în aventura vieţii lor: traversarea Oceanului Atlantic într-o barcă cu vâsle. Astfel, compatrioţii noştri vor să aducă un omagiu centenarului Marii Uniri şi să strângă fonduri pentru centrul Hospice Casa Speranţei de la Adunaţii Copăceni, unde vor fi internaţi copii care suferă de cancer sau boli rare.

Ionuț Olteanu, cel mai tânăr membru al echipei, are 23 de ani şi este din judeţul Argeş – comuna Davideşti. Fizioterapeut, pasionat să ajute oameni în probleme de sănătate și nu numai. Ambițios, în permanentă dezvoltare.

Cei patru români sunt singurii reprezentanţi ai Europei de Sud-Est în cursa care a luat startul cu două zile întârziere din cauza vremii nefavorabile. Evoluția echipajului poate fi urmărită și pe www.climbingtheworld.com sau pe Facebook.

https://www.facebook.com/climbingtheworldproject/

32 de echipaje din toată lumea vor încerca traversarea oceanului, pe o distanţă de 5.000 de kilometri, având la dispoziţie doar proviziile iniţiale de apă şi hrană. Bărcile sunt dotate cu un sistem special pentru desalinizarea apei şi panouri solare pentru încărcarea diferitelor dispozitive, iar pe parcursul cursei orice ajutor exterior este interzis.

Atlantic Challenge este o cursă de traversare a Oceanului Atlantic din La Gomera (insulele Canare) până în Antigua (o insulă din Marea Caraibelor), o distanță de aproximativ 5.000 de kilometri pe care o parcurg anual de echipe din întreaga lume în ambarcațiuni cu vâsle.

 

https://www.facebook.com/Atelierul-de-invitatii-Mioveni-1489357841184026/

 

Poliţiştii argeşeni au dat amenzi şoferilor indisciplinaţi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: