Vreme rece, ploi şi ninsori până mâine seară

Sâmbătă dimineaţa, la ora 8.00, a intrat în vigoare atenţionarea meteo de vreme rea pentru toată ţara, aceasta fiind valabilă până duminică la ora 20.00. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că la munte va ninge, iar vântul bate în rafale şi de 90 de km/h.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de sâmbătă dimineaţa se vor înregistra precipitaţii mixte în vest, nord şi centru, predominant ninsori la munte şi intensificări ale vântului.

Până duminică seara, aria precipitaţiilor va cuprinde toate regiunile.

În vestul, nordul şi centrul ţării, sâmbătă vor fi precipitaţii la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică mai ales sub formă de ninsoare.La munte vor predomina ninsorile şi izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 70 – 90 de kilometri pe oră, iar ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea redusă.

Intensificări temporare vor fi şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice şi sudice, unde se vor atinge 50 – 70 de kilometri pe oră.

Informarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie este în vigoare până duminică la ora 20.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *