Lansare importantă la Muzeul Judeţean

În zi de sărbătoare, la ceas aniversar Muzeul Judeţean Argeş, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Argeș, a lansat joi, 30 noiembrie 2017, seria de activităţi dedicate Centenarului Marii Uniri şi a Zilei Naţionale a României. Acum un veac, visul de aur al românilor de a trăi în graniţele aceluiaşi stat s-a împlinit în urma unor grele sacrificii şi jertfe, reprezentând o încununare a eforturilor tuturor românilor.
Seria manifestărilor dedicate acestei zile a început la ora 08.00, la Biserica Sf. Gheorghe, acolo unde a avut loc slujba de sfințire a drapelului țării noastre. De la ora 10.00, după oficierea unei slujbe de Te Deum și ridicarea drapelului pe catargul din curtea muzeului, un moment special a fost dedicat cinstirii veteranilor de război (din Al Doilea Război Mondial şi din teatrele de operaţiuni internaţionale), cărora președintele CJ Argeș, Dan Manu, le-a transmis un mesaj de susținere dar și de recunoștință pentru tot ceea ce au făcut pentru România.
Alături de președintele CJ Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Simona Brătulescu, la manifestările organizate la Muzeul Județean Argeș a fost prezent și ministrul Educației, Liviu Pop, senatorul Șerban Valeca, prefectul Emilian Dragnea, subprefectul Gabriel Stoian, șefi de instituții, consilieri județeni, rectorii celor două universități din Pitești, elevi. De altfel, ministrul Educației, Liviu Pop, a transmis celor prezenți mesajul său cu ocazia Zilei Naționale a României vorbind despre mândria de a fi român.
Cadrele militare și soldații MApN și MAI au avut alături și Detaşamentul Mateiaş din Câmpulung aceștia purtând uniforma militară din timpul Primului Război Mondial. De asemenea, a fost susținut un scurt recital de melodii patriotice interpretate de Fanfara Argeşul şi de Corul Veteranilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *