Khaled, piteșteanul cu 26 cai putere!

Stimați pasionați de cai putere, vi-l prezint pe El Saqqa Khaled, un băiat simpatic de vreo 20 de ani. Părinții lui sunt din Iordania, dar el este născut și crescut în România. A terminat liceul la Colegiul Național “Alexandru Odobescu” Pitești, iar acum este student în anul doi la facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București. Pe lângă pasiunea pentru sport (Kickbox, MMA, Karate siTaekwondo), Khaled iubește mașinile.

1. Deții o mașină de colecție, mai precis un Trabant 601 s …De unde vine pasiunea pentru acest tip de mașină?

Dețin 3 Trabanturi, mai exact:

– Un Trabant 601 berlină din 1988, fiind primul meu Trabant. (albastru)

– Un Trabant 601 Kombi din 1982, este un proiect aproape de final. (portocaliu)

– Un Trabant 601 berlină din 1986, nu am circulat cu acesta, însa îl păstrez pentru un proiect mai special.

Pasiunea mea pentru Trabanturi a început de când aveam 10-12 ani. Înca de la vârsta aceea îmi propusesem că voi fi un fericit posesor de Trabant și nu mă gândeam că voi ajunge să am 3 la nici 20 de ani împlinți.

2. Povestește-mi puțin despre cele 3 mașini.

Toate cele 3 Trabanturi au motoarele lor originale, adică motoare în 2 timpi, de 595 cmc si 26 cai putere. Da, sunt motoarele alea în care bagi în rezervor și benzină și ulei , iar lumea te recunoaște de la depărtare din cauza norului de fum albastru ce-l lași în spatele tău.

3. Cum ai intrat în posesia acestor mașini?

Primul meu Trabant l-am primit cadou de la tatăl meu la vârsta de 16 ani, pe data de 12.12.2012. Nu aveam permis de conducere, însa îmi doream foarte mult un Trabant.Al doilea Trabant l-am primit cadou de la prietenii mei la vârsta de 19 ani, însa nu era intr-o stare deloc bună. Așa că am început un proiect de restaurare, la care nu am dorit să păstrez aspectul original.Al treilea Trabant l-am cumpărat din banii mei, pe acesta îl voi păstra pentru un proiect cu adevarat special.

4. Care este reacția oamenilor din trafic atunci când ești la volan?

Atunci când îmi conduc Trabantul, aduc un zâmbet celor din jurul meu. Poate pentru că stârnesc amintiri unora dintre ei, ori pentru simplul fapt că este o mașină specială. În trafic mulți îmi dau prioritate doar de dragul de a vedea mașina mai mult timp.

5. Ce îmbunătățiri ai adus mașinlor?

Trabantul albastru este revopsit, un albastru metalizat, cu un interior din piele galben. Este dotat cu sirocou, un aparat auxiliar pentru căldură. Cel portocaliu a fost refăcut aproape de la zero. L-am vopsit portocaliu (Inferno Orange, cel de pe Corvette) și are trapă manuală. Plafonul, bările și jantele sunt vopsite în gri carbon. La interior nu am intervenit încă, dar promit ca va fi ceva special.

6. Ce nu iți permite acest model de mașină să faci în comparație cu cele uzuale, obișnuite anului 2017?

Păi ca să fiu direct, un Trabant nu-mi permite să prind 140 km/h pe autostradă! ( râde) . Dar pentru asta am găsit o soluție, planul pentru cel de-al treilea Trabant este să-i pun un motor mult mai puternic decât cel stock.

7. În ceea ce privește costurile de întreținere, cu ce te avantajează acest model de mașină?

Sincer, nu m-am gândit niciodată să fac o comparație, privind costurile de întreținere, între un Trabant și o mașină uzuală, obișnuită. Pentru performanțele pe care ți le oferă, consumul de combustibil nu este impresionant, adică ajunge undeva la 7 l/100 km, dar nu pentru asta îți cumperi o mașină de colecție.

8. Participi la întâlniri sau evenimente alături de alți „trabantiști”?

Da, avem chiar și un site al trabantistilor, http://www.traby.ro/ , acolo găsești tot ce vrei pentru și despre Trabanturi.

9.Deții si o altă mașină, trabantul fiind doar una de colecție? Sau pe aceasta o folosești zilnic?

Da, dețin și o altă mașină, cea pe care o folosesc zilnic: un Volkswagen Golf 5 GTI de 200 cai.

10. Ai un mesaj pentru cititorii pasionați de mașini?

Da, aș avea un mesaj pentru ei. Vreau să spun că daca vrei să începi un proiect auto, trebuie să o faci din plăcere! Nu te gândi la bani, pentru că cel mai probabil nu îi vei scoate. Nu te gândi că restul pasionaților iși pregătesc mașinile ca să concureze cu tine. Apreciază munca altora ca să fie apreciată și munca ta!….Și nu în ultimul rând, să faci o mașină specială!

Articol preluat integral de pe mademoisellelavolan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *