Risc mare de avalanşă pe traseele din Munţii Făgăraş

Riscul de producere a unor avalanşe pe traseele montane din Munţii Făgăraş este mare, avertizează salvamontiştii din judeţul Argeş. Ninsorile din ultimele 24 de ore au făcut ca stratul de zăpadă la cota 2000 Transfagărăşan să măsoare, joi dimineaţa, 154 de centimetri. Potrivit directorului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, ca urmare a ninsorilor din ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă la Bâlea Lac şi la cota 2000 pe Transfăgăraşan măsoară 154 de centimetri, în creştere cu zece centimetri la această altitudine.
Zăpada a fost viscolită spre văi, astfel încât, în zona cabanei Capra, la 1.550 de metri altitudine, stratul proaspăt atinge 30 de centimetri.
În aceste condiţii, directorul Salvamont estimează riscul de avalanşă la gradul 4, la altitudini de peste 1.700 de metri.
alvamontiştii atenţionează schiorii că în următoarele zile riscul de avalanşă va fi mare, pentru că zăpada depusă la altitudinile mari este acumulată în troiene şi plăci de vânt, respectiv formaţiuni instabile, care se pot desprinde uşor.
Toate traseele montane din judeţul Argeş sunt şi vor rămâne închise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *