Sfatul medicului: Ce trebuie să mâncăm în zilele de Paşte

Masa de Paşti trebuie să conţină ce putem mânca zilnic, nu să fie un ospăţ stropit continuu cu băutură, iar ouăle, ciorba, friptura de miel şi cozonacul nu trebuie mâncate toate grămadă, pentru că sunt bombe calorice şi ar putea transforma totul în suferinţă.
Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le respectaţi pentru a evita indigestia, după mesele tradiţionale de Paşte:
Friptura de miel trebuie consumata cu spanac, salata si nu combinata cu cartofi, intrucat carnea fiind lipsita de fibre, legumele vor contribui la prevenirea problemelor legate de constipatie.
• Carnea de miel trebuie să fie preparată la grătar sau înăbușită și nu prajită.
• Drobul este indicat să fie alcătuit din maximum doua treimi organe și o treime legume verzi, dar și din orez integral.
• Aportul de alimente hipercalorice trebuie limitat.
• Alcoolul se bea după masa și nu înainte, iar acesta trebuie să fie în cantități mici sau moderate.
• Dulciurile trebuie și ele consumate în cantități moderate și pe cât posibil trebuie înlocuite cu fructe proaspete. Mai mult, nutritioniștii spun că prăjiturile, cozonacul și placintele sunt mult mai periculoase și mai grele decat carnea de miel, de aceea trebuie trebuie sa fie consumate la o distanta mare după masă. Ele sunt foarte bogate în grasimi și glucide, o combinație care este foarte greu de digerat.
Mișcarea este foarte imporatantă după masa de Paste. Astfel, sunt recomandate plimbările în aer liber.
Pentru a fi evitată balonarea, o altă problemă care apare destul de des de sărbători din cauza acumularii excesive de gaze, alimentele trebuie mestecate suficient, nu consumate pe fuga, scrie sfatulmedicului.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *