Lucrări de decolmatare a râurilor din Argeș

Administrația Bazinală de Apă Argeș – Vedea a realizat decolmatări ale albiilor cursurilor de apă și a canalelor adiacente acestora care prezentau un real pericol de producere a inundațiilor. Lucrările realizate pe raza localităților Negrași, Popești și Izvoru au fost derulate în parteneriat cu primăriile acestora.
Pe pârâul Berivoaia au fost executate lucrări de decolmatare pe o lungime de peste 3 km pe raza satului Negrași, comuna Negrași pâna la confluența cu râul Dâmbovnic.
Pe râul Teleorman, în zonele de confluență și canalele adiacente, pe raza comunei Popești, au fost realizate decolmatări pe o lungime de 3,5 km.
Tot pe râul Teleorman, în zonele de confluență și canale, dar pe raza comunei Izvoru au fost realizate decolmatări pe o lungime de 2,5 km.
Pentru anul acesta Administrația Bazinală are propuse lucrări de reprofilare și decolmatare pe aproximativ 55 km de cursuri de apă. Din totalul acestor lucrări, pentru cursurile de apă amenajate și neamenajate din județul Argeș sunt propuși 22 de km, cu un volum de terasamente de 160 mii metri cubi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *