Prelungirea perioadei de plată retroactivă a contribuţiilor de asigurări

Veste bună pentru cei care n-au apucat să-și cumpere vechime și vor să încheie un contract de asigurare socială. Ministerul Muncii și Justiției Sociale a propus prelungirea până la 31 decembrie 2017 a perioadei în care persoanele pot plăti asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat. Această propunere vine ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea unor cetățeni români din țară și străinătate care vor să încheie asigurări la sistemul public de pensii, având în vedere că perioada stabilită inițial expiră luna aceasta, pe 27 aprilie.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a propus prelungirea cu încă 6 luni, până la 31 decembrie 2017, a perioadei de aplicare a Legii nr. 186/2016 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii, printr-un proiect de ordonanță de urgență supus, începând de astăzi dezbaterii publice. Măsura a fost luată în urma numeroaselor solicitări venite din partea unor cetățeni români din țară și străinătate care vor să încheie asigurări la sistemul public de pensii, având în vedere că perioada stabilită inițial expiră luna aceasta, pe 27 aprilie.

potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii, citat de Mediafax.

Orice persoană cu domiciliul sau reședința în România, poate cumpăra vechime dacă îndeplinește, cumulativ, o serie de condiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *