Programări online la Casa Căsătoriilor Pitești

Începând cu 01 Aprilie 2017, Primăria Pitești va implementa un concept nou, care să vină în întâmpinarea potențialilor beneficiari, și anume: programarea oficierii căsătoriilor civile online. Implementarea programării căsătoriilor online, prin intermediul site-ului Primăriei Municipiului Pitești își propune simplificarea procedurilor necesare oficierii căsătoriei civile și ușurarea accesului cetățenilor la informațiile de larg interes.

Cuplurile care doresc să își oficieze căsătoria în municipiul Pitești, vor avea alternativa programării acesteia online în data și la ora pe care o doresc. Astfel, viitorii soți pot să fixeze, în detaliu, toate amănuntele spre a nu lăsa nimic la voia întâmplării cu ocazia unui asemenea eveniment deosebit. Cei care accesează aplicația trebuie doar să aleagă data și ora disponibilă la care doresc oficierea căsătoriei. Formularul electronic impune completarea numelui, a CNP-ului fiecăruia dintre soți, a adresei de e-mail și a numărului de telefon al unuia din solicitanți. Aceștia vor primi prin e-mail, la adresa specificată mesajul conținând confirmarea programării și li se va indica data la care trebuie să se prezinte la oficiul Serviciului Stare Civilă pentru depunerea actelor conform cerințelor legale. Rezervarea on-line se poate face cu cel puțin 12 zile înainte de data căsătoriei.

Pe același site se afișează și informațiile referitoare la documentele, declarațiile, termenele și condițiile necesare oficierii căsătoriei. Tot online se poate solicita anularea sau reprogramarea căsătoriei, cu cel puțin 11 zile înainte de termenul oficierii acesteia. Neprezentarea cu cel puțin 11 zile înainte de data programată a căsătoriei, a ambilor parteneri, având asupra lor documentele solicitate, conduce la anularea automată a rezervării efectuate online. Informatizarea acestui serviciu al primăriei se adresează tuturor piteștenilor, dar în primul rând tinerilor, principalii utilizatori ai mediului virtual, aceștia reprezentând și majoritatea celor care pășesc pragul Serviciului de Stare Civilă pentru oficierea căsătoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *